cover-image

De invloed van betrokken leiderschap bij het verloop van personeel

De invloed van betrokken leiderschap bij het verloop van personeel
30 Jan 2024 door Bart Boting

In onze tijd als operationeel leidinggevende zijn wij overtuigd geraakt van het cruciale belang van leiderschapsbetrokkenheid bij het minimaliseren van personeelsverloop. Hier zijn enkele kernpunten die wij graag delen:

Open Communicatiekanalen:

  • Stimuleer medewerkers om zorgen en ideeën vrijelijk te delen. Beloon eerlijkheid, zelfs bij het toegeven van fouten. Een 'afstraffingscultuur' ontmoedigt openheid.
  • Creëer een omgeving waarin iedereen gehoord wordt, ook introverte teamleden. Vaak brengen zij waardevolle ideeën naar voren omdat ze eerst nadenken en dan spreken.

Actieve Betrokkenheid:

  • Leiders moeten actief deelnemen aan dagelijkse activiteiten en uitdagingen. Kom achter je bureau vandaan; aanwezigheid op de werkvloer is essentieel voor het begrijpen van wat er echt speelt.
  • Praktische kennis stelt je in staat om effectievere oplossingen te implementeren.

Leiderschap als Samenwerking:

  • Zie leiderschap als een doorlopend proces van samenwerken, ondersteunen en groeien met het team. 'Walk the talk': leef de normen, waarden en standaarden voor en anderen zullen volgen.
  • Leiderschap is meer dan een positie; het vereist voortdurende betrokkenheid.


Bij Orange & Blue Services geloven wij sterk in leiderschapsbetrokkenheid als drijvende kracht achter een positieve impact op het productieteam. Het draagt bij aan het behoud van talent en het minimaliseren van verloop. Hoe zorg jij voor leiderschapsbetrokkenheid in jouw organisatie?

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.