cover-image

Zij-instromers in de Operationele Techniek: Een Frisse Wind voor de Procestechniek

Zij-instromers in de Operationele Techniek: Een Frisse Wind voor de Procestechniek
30 Jan 2024 door Wahiel Nasibdar

In de wereld van procestechniek vormen zij-instromers een waardevolle bron om het tekort aan technici aan te vullen. Hun intrinsieke motivatie en bewuste keuze voor een technische carrière maken hen niet alleen waardevol, maar ook bijzonder kneedbaar en leergierig. Hoe kunnen bedrijven deze gemotiveerde krachten aantrekken en behouden?

De Kracht van Zij-instromers: Motivatie en Fris Enthousiasme

Zij-instromers maken een bewuste keuze voor een technische carrière, wat resulteert in een intrinsieke motivatie die de procestechniek ten goede komt. Hun flexibiliteit en openheid om te leren zijn waardevolle eigenschappen die een frisse wind door de technische sector laten waaien. Maar hoe zorg je ervoor dat zij-instromers juist voor jouw organisatie kiezen?

Strategieën om Zij-instromers Aan te Trekken

1️⃣ Een Aantrekkelijk Werkaanbod: Benadruk niet alleen de kansen binnen de procestechniek, maar ook de stabiliteit en doorgroeimogelijkheden die de sector te bieden heeft.

2️⃣ Samenwerking met Opleidingsinstituten: Bouw bruggen met opleidingsinstituten door bijvoorbeeld gastcolleges te organiseren en stageplekken aan te bieden. Dit vergroot de zichtbaarheid van de sector bij potentiële zij-instromers.

3️⃣ Opleidingsmogelijkheden: Investeer in trainingen en cursussen om zij-instromers te ondersteunen bij het opbouwen van kennis en vaardigheden.

4️⃣ Social Media Marketing: Bereik zij-instromers via platforms zoals LinkedIn en andere social media. Deel verhalen en kansen om de interesse te wekken.

5️⃣ Referrals: Maak je huidige medewerkers tot ambassadeurs. Laat hen hun positieve ervaringen delen en moedig hen aan om hun netwerk te informeren over kansen binnen de procestechniek.

6️⃣ Samenwerking met een Recruitment Bureau: Profiteer van de expertise van een recruitment bureau met ervaring in het aantrekken van zij-instromers. Ontvang subsidies voor opleidingen en gebruik het bestaande netwerk om geschikte kandidaten te vinden.

 

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.